fbpx

Helende kippensoep (Recept)

Helende kippensoep (Recept)

Recept kippensoep

Helende Kippensoep

Een krachtige, voedzame soep boordevol smaak en genezende ingrediënten. Perfect voor ondersteuning van het immuunsysteem en pure comfort.

Ingrediënten

  • 1 hele kip (bij voorkeur biologisch of minimaal scharrel), in grove stukken gehakt (incl. open gehakte botten)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels selderij, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 el olie (bijv. olijfolie of kokosolie)
  • 12 laurierblaadjes
  • 1 stuk kurkuma wortel (optioneel)
  • 2-3 el kurkumapoeder
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Keltisch zeezout, naar smaak
  • Water (voldoende om de pan tot de rand te vullen)
  • Optioneel: extra soepgroenten, rijst of noodles

“Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding.” – Hippocrates

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding van de basis
    • Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui, wortel, selderij en prei enkele minuten aan.
    • Voeg de kip in stukken toe en bak ze kort mee.
  2. Het maken van de bouillon
    • Voeg water toe tot net aan de rand van de pan.
    • Doe de laurierblaadjes en eventueel een stuk kurkuma wortel in de pan.
    • Laat de soep sudderen op laag vuur.
  3. Kipfilet verwijderen
    • Na ongeveer 1 uur de kipfilet uit de pan halen.
    • Trek deze met twee vorken uit elkaar of snijd in kleine stukjes.
    • Bewaar de kip in de koelkast voor later.
  4. Lang sudderen voor optimale smaak
    • Laat de soep minimaal 8 uur zachtjes trekken.
  5. Zeef de soep
    • Haal de vaste ingrediënten uit de soep en zeef de bouillon.
    • Giet de gezeefde bouillon terug in de pan.
  6. Op smaak brengen & serveren
    • Voeg 2-3 eetlepels kurkumapoeder toe, afhankelijk van de hoeveelheid soep.
    • Breng op smaak met zwarte peper en Keltisch zeezout.
    • Voeg de bewaarde kipstukjes weer toe.
    • Eventueel extra soepgroenten, rijst of noodles kort meekoken.

Geniet van deze verwarmende, helende kippensoep!