Helende Kippensoep
Een krachtige, voedzame soep boordevol smaak en genezende ingrediënten. Perfect voor ondersteuning van het immuunsysteem en pure comfort.
Ingrediënten
- 1 hele kip (bij voorkeur biologisch of minimaal scharrel), in grove stukken gehakt (incl. open gehakte botten)
- 1 ui, fijngesneden
- 2 wortels, in plakjes
- 2 stengels selderij, in stukjes
- 1 prei, in ringen
- 1 el olie (bijv. olijfolie of kokosolie)
- 12 laurierblaadjes
- 1 stuk kurkuma wortel (optioneel)
- 2-3 el kurkumapoeder
- Zwarte peper, naar smaak
- Keltisch zeezout, naar smaak
- Water (voldoende om de pan tot de rand te vullen)
- Optioneel: extra soepgroenten, rijst of noodles
“Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding.” – Hippocrates
Bereidingswijze
- Voorbereiding van de basis
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui, wortel, selderij en prei enkele minuten aan.
- Voeg de kip in stukken toe en bak ze kort mee.
- Het maken van de bouillon
- Voeg water toe tot net aan de rand van de pan.
- Doe de laurierblaadjes en eventueel een stuk kurkuma wortel in de pan.
- Laat de soep sudderen op laag vuur.
- Kipfilet verwijderen
- Na ongeveer 1 uur de kipfilet uit de pan halen.
- Trek deze met twee vorken uit elkaar of snijd in kleine stukjes.
- Bewaar de kip in de koelkast voor later.
- Lang sudderen voor optimale smaak
- Laat de soep minimaal 8 uur zachtjes trekken.
- Zeef de soep
- Haal de vaste ingrediënten uit de soep en zeef de bouillon.
- Giet de gezeefde bouillon terug in de pan.
- Op smaak brengen & serveren
- Voeg 2-3 eetlepels kurkumapoeder toe, afhankelijk van de hoeveelheid soep.
- Breng op smaak met zwarte peper en Keltisch zeezout.
- Voeg de bewaarde kipstukjes weer toe.
- Eventueel extra soepgroenten, rijst of noodles kort meekoken.
Geniet van deze verwarmende, helende kippensoep!